FABO

Välkommen på boskola!

2019-04-11

Vid fyra tillfällen med olika tema bjuder Hyresgästföreningen tillsammans med projektet Kom igen, yalla! Forshaga för alla in till boskola för alla hyresgäster i Forshaga kommun. Boskolan är helt gratis och vi bjuder på fika!

 

24/4 Klockan 13.00 till 16.00 - Om Hyresgästföreningen
Vad är Hyresgästföreningen? Varför finns vi och vad gör vi för dig? Det här tillfället handlar om oss och hur vi hjälper dig i din hyresbostad!

 

8/5 Klockan 13.00 till 16.00 - Rätt och fel hemma
Det finns mycket att tänka på när man bor i hyresrätt, vad får jag göra? Vad kan jag göra och vad är jag skyldig att göra? Detta tillfälle är en enklare kurs om dina rättigheter och skyldigheter hemma, på lätt svenska!

 

15/5 Klockan 13.00 till 16.00 - Hyreskontraktet
Det här tillfället handlar om hyreskontraktet. Hur det ser ut och vad det ska innehålla. Vi kommer också prata om hur din hyra sätts och vad det är som kostar pengar.

 

29/5 Klockan 13.00 till 16.00 - WORKSHOP Påverka ditt boende!
Detta sista tillfälle kommer du att få jobba med ditt bostadsområde! Hur kan du påverka din närmiljö? Vad brister i ditt boende? Vilka möjligheter till förbättring finns?

 

Tveka inte, kom på boskola!

 

Anmäl dig senast fyra dagar innan kurstillfället. Det går bra att anmäla sig till flera kurser samtidigt, berätta även om du har några allergier och om du planerar att ta med dig någon, barn är välkomna! Anmäl till Sara Sjöberg mail: sara.sjoberg@hyresgastforeningen.se  telefon: 010 – 459 16 07. 

Ladda ner inbjudan som pdf.