Vill du säga upp din lägenhet eller parkeringsplats måste du göra det skriftligt. Använd gärna den förtryckta uppsägningsblanketten som finns längst ned på hyreskontaktet. Om du inte längre har kvar kontraktet går det bra att lämna in en egen uppsägning där det framgår vilket objekt uppsägningen avser, adress och naturligtvis även en signatur med datum.
Uppsägningstid
Uppsägningstiden är tre kalendermånader. Denna uppsägningstid frångås vid två tillfällen. Vid dödsfall, då gäller en månads uppsägningstid samt vid korttidskontrakt.
Besiktning
Då uppsägningen har inkommit skickar vi dig en bekräftelse. Besiktningsman kontaktar dig för att boka en tid för förbesiktning. När lägenheten är tom och städad görs en slutbesiktning. Om du inte har möjlighet att närvara vid besiktningen går det bra att skicka ett ombud eller kontakta oss för att boka en ny tid. Det går bra att lämna lägenhetsnycklarna direkt till besiktningsmannen.
Visning av lägenheten
Under uppsägningstiden har man enligt lag, skyldighet att visa lägenheten för intresserade. Om man under den här tiden inte kan närvara måste någon annan visa lägenheten. Bovärden kan, med hyresgästens tillåtelse, sköta visningen med huvudnyckel.
Flyttanmälan
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten.
Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersänding av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.
Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar vilken våning och var på våningen lägenheten finns (ex 1101). Du kan hitta lägenhetsnumret i ditt kontrakt eller på tavlan i trapphuset.
Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.
|