FABO

Projekt Grossbol

Området södra Grossbol omfattas av gatuadresserna Thoreliusgatan, Grossbolsgatan och Geijersgatan.

Husen uppförandet på 50 och 60-talet och har genom åren genomgått renoveringar.

Då lägenheternas storlek varierar från 1 rok upp till 4 rok bidrar det till att det att vi har boende för alla åldrar och mångfalden bland hyresgästerna är stor och naturligtvis berikande om man tar initiativ till att umgås.
Då vi vill uppmuntra till just samvaro grannar emellan, skapa en trygg uppväxt för barnen i området och bidra till en trivsammare boendemiljö har vi startat ett projekt på området i samarbete med flera viktiga aktörer.

Kommunens fältande personal, Hyresgästföreningen, förvaltningen för flykting och integration och naturligtvis de boende på området, stora som små kommer att utgöra det nätverk som tillsammans ska genomföra dessa positiva förändringar.

Det praktiska arbetet med att måla gemensamma utrymmen, montera bättre belysning och iordningsställandet av fler aktivitetsrum, samt renovering av fasader är slutfört.

I Hyresgästföreningens lokal kommer aktiviteter att anordnas framförallt för barnen. Kommunens mycket engagerade ungdomscoachar kommer också under ett antal timmar i veckan hålla öppet för de som vill spela sällskapsspel, umgås med kompisar eller kanske behöver en vuxen att tala med.

Planer finns också på att iorningsställa utemiljön under 2019 för att bidra till fler aktiviteter under mer ordnade omständigheter. Vid två möten, ett med vuxna och det andra med barnen, framkom många goda idéer på hur man önskar att området ska se ut i framtiden.

Vi ser fram mot ett roligt projekt, goda samarbeten och att nå ett mål som kommer att få en positiv inverkan på samtliga hyresgäster. Vill du vara med och förändra är du naturligtvis välkommen att höra av dig till oss! Det finns plats för alla och i det här fallet kan det bara bli bättre ju fler vi är!