FABO

Bostadskö

För att få hyra en lägenhet hos Forshagabostäder AB så måste du registrera dig i vår bostadskö. Du gör enkelt en intresseanmälan via Mina sidor.

Vill du ha hjälp så ring eller besök oss.

 

Hur samlar jag poäng?

Om du är 18 år så kan du göra en intresseanmälan och börja samla poäng i vår bostadskö.
Du samlar 1 poäng per dag du står i vår kö.
För att behålla din plats i kön så måste du vara inloggad minst 1 gång per år på Mina sidor. Du kommer att få en påminnelse om att logga in, om du varit inaktiv.

 

När blir jag erbjuden en lägenhet?

Varje ledig lägenhet kommer att erbjudas till flera sökande samtidigt. Finns det flera intresserade till att hyra samma lägenhet så är det din köpoäng i kombination med våra uthyrningskriterier som avgör om du får lägenheten eller ej.

När du tecknat ett bostadskontrakt hos oss så kommer din intresseanmälan att försvinna. Ditt konto på Mina sidor övergår då till ett hyresgästskonto. När du sedan bott hos oss i 1 år så kan du göra en ny intresseanmälan om du önskar byta lägenhet inom Forshagabostäder AB.

 

Du får ta med dig dina poäng

Fr o m februari 2016 så är våra två kooperativa hyresföreningar Berghaget och Klarälven likviderade och hyrs istället ut som vanliga hyresrätter med kategoriboende 55+. Står du redan i kö till någon av våra kooperativa hyresföreningar Berghaget eller Klarälven så får Du med dig din kötid i form av poäng i den nya bostadskön. Du kommer däremot inte att få tillbaka dina 500 kronor som Du betalade den dagen Du ställde dig i kö.